Därför kan ett promenadband vara en vettig investering

Tycker du om att promenera och får större delen av din vardagsmotion genom just promenader? Då har du det gemensamt med väldigt många runtom i vårt avlånga land. Något som dock är väldigt tydligt är att andelen promenader minskar drastiskt under vintermånaderna. Många undviker att gå ut på långa snabba promenader när termometern letar sig ned på minus och snön och isen kommer. Det är fullt förståeligt, men det gäller att hålla igång ändå. Just därför kan ett promenadband vara en vettig investering som kan hjälpa dig att hålla formen uppe under de kallare delarna av året.

Gå en stund varje dag

Det finns många fördelar med promenader som motionsform. Den kanske allra främsta fördelen är att du kan anpassa motionen efter dina egna förutsättningar. Du väljer själv hur långt du vill, hinner och orkar gå. Du väljer även hur snabbt du kan och vill gå. Det gör att de allra flesta kan använda detta som ett sätt att motionera och hålla flåset uppe.

För att promenader ska ge tillräcklig effekt för hälsa och kondition är det viktigt att du rör på dig regelbundet, helst större delen av veckans dagar. När du har köpt in ditt promenadband är det därför bra om du gör det till en vana att ställa dig på bandet och promenera en stund varje dag, eller åtminstone 5 gånger i veckan. Välj själv hur länge och hur långt du vill gå, men satsa gärna på minst 45 minuter per tillfälle och försök sätta upp en hastighet så att du åtminstone känner pulsen öka. Det är viktigt att hjärtat får arbeta för att du ska uppnå önskade resultat. Tänk dock på att inte träna om du inte är frisk, om du exempelvis har feber eller förkylningar i kroppen.

Varva inomhusträning med utomhusträning

Det fina med ett promenadband är att det kan fungera som ett substitut för promenaderna när vädret hindrar dig från att gå ut men samtidigt behöver det inte ersätta din utomhusträning. Ena dagen kanske du vill hålla dig inne, antingen på grund av snö, regn, kyla eller kanske helt enkelt på grund av sol och värme. Dagen därpå kanske du verkligen längtar efter en rejäl power walk i friska luften. Med ett promenadband hemma väljer du från gång till gång vilket som faller dig i smaken. Du behöver inte välja bort varken det ena eller det andra utan kan välja det du känner för just idag.

Bra uppvärmning

En annan fördel med att ha ett promenadband hemma är att du även kan använda det som uppvärmning inför annan träning. Genom att värma upp ordentligt och låta kroppen göra sig redo för träning, minskar du risken för skador. På samma sätt kan du sedan promenera en stund på bandet innan du avslutar ditt träningspass. Kroppen får då varva ned på ett bra sätt, utan att träningen avslutas alltför abrupt. Detta är något som både muskler, leder och hjärta mår bra av. Promenadbandet har med andra ord gott om fördelar och fyller flera funktioner, vilket gör det till en mycket vettig investering.